Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Minden, ami gyros képes leírás - Görög éttermek.tlap.hu
részletek »

Minden, ami gyros - Görög éttermek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gorogetterem.tlap.hu » Minden, ami gyros
Keresés
Találatok száma - 14 db
A gyros nyomában

A gyros nyomában

Nem tudni, a sajnálatos athéni események milyen preferenciamódosulást eredményeztek a szombathelyi polgárok és a görög ízek viszonylatában. Reméljük: semmilyent. A balkáni népek nyílt lángon kreált pecsenyéi még abban a csökevényes, domesztikált, fasztfúd formában is kenterbe verik az összes vérszegény internacionális riválist, amelyekben mi ismerjük őket. Talán csak az ázsiaiak képesek megszorítani őket, ha egyáltalán.

A jó gyros titka

A jó gyros titka

A legtöbb gyroszosnál választani lehet, milyen húsból szeretnénk enni, csirkéből vagy borjúból. Általában a csirkét választjuk, főleg, mert a legtöbb helyen, leginkább a törököknél a borjút nem sütik meg rendesen, nem valami finom, nyers húst amúgy sem szívesen eszünk.

Csinálj otthon gyrost!

Csinálj otthon gyrost!

A Gyros lehet könnyű, diétás étel is, ha kissé lazábban értelmezzük az alapanyagot, és igyekszünk a kalóriákat mellőzni amennyire lehet. Ennek érdekében használjunk csirke, vagy pulykamellet, esetleg csirkecombot, valamint mellőzzük a sült krumplit, és elégedjünk meg a zöldségkörettel. A gyros elkészítése nem kíván sem nagy szakértelmet, sem sok időt, mivel egy otthoni vacsorához nem szükséges 20 kilós hústoronnyal birkóznunk, elég ha előveszünk egy serpenyőt.

Görög éttermek magazin hírek
Mindannyiunk kedvence - a Gyros
Mindannyiunk kedvence - a Gyros A gírosz egy forgatásos eljárással készített görög húsétel, mely valószínűleg az Oszmán Birodalomból származik. A szó eredeti verziója, a ντονέρ a török döner („forgó”) szóra vezethető vissza, a gírosz ennek a tükörfordítása. Az ételt gyakran pitában tálalják szendvicsként, ilyenkor különböző zöldségekkel és...
Rablóhús görög módra - a szuvláki
Rablóhús görög módra - a szuvláki A szuvláki rövid fa- vagy fémnyársra húzott húsdarabkák elnevezése. A magyar...
Ouzo hatás
Ouzo hatás A mai Görögországban szinte minden városban és faluban megtalálhatóak az...
Gasztro cél Kft.

Gasztro cél Kft.

1 gázégős gyros sőtő, kézi forgatóval, gyros nyárssal, körtálcával, rozsdamentes burkolattal. Kisebb mennyiségű kb. 8 kg hús sütésére. A vízszintesen felhelyezhető vékony nyársak segítségével pedig rablóhús vagy saslik készítésére alkalmas. Teljesítmény: 3 000 kcal. Méretek: 39, 5*45*40, 5 cm. Ár: 35.000 Ft

Gyros sült burgonyával

Gyros sült burgonyával

A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és bő; olajban kisütjük, tálalásig melegen tartjuk. Az olajat leöntjük, szalvétával szárazra töröljük és ugyanebben az edényben megsütjük a húst (3-4 perc). Olaj már nem kell alá, mert a húst olajban pácoltuk.

Gyros tál recept

Gyros tál recept

Egy étteremben kóstoltam ezt az ételt elöször és gondoltam megpróbálom magam is elkészíteni. A párom is nagyon szereti. Nagy sikert is aratott. Azóta is az egyik kedvencünk. Készítsd el és a kedvencetekké válik.

Gyros Tatabánya

Gyros Tatabánya

A gírosz vagy gyros egy forgatásos eljárással készített görög húsétel, mely valószínűleg az Oszmán Birodalomból származik. A szó eredeti verziója, a török döner (forgó) szóra vezethető vissza, a gírosz szó ennek tükörfordítása. Az ételt gyakran pitában tálalják szendvicsként, ilyenkor különböző zöldségekkel és öntetekkel ízesítik a húst.

Hol együnk gyrost?

Hol együnk gyrost?

A gödöllői egyetemista léttel együtt jár az, hogy minden hallgató legalább egyszer kipróbálja a hév megállóban lévő, azt hiszem Special Gyros néven futó gyrosost. Én is így tettem. A hely a megálló jellegéből adódóan, nem túl kényelmes, de vannak padok ahová le lehet ülni. A hús, bevallom nekem nem ízlett mivel kissé keleties, indiais jellegű volt a fűszerezése.

Konyhatündér leszek!

Konyhatündér leszek!

A gyros (döner, dürüm, kebab) az egyik legegészségesebb gyorsétel, hiszen mindent tartalmaz, amit egy rendes étkezésnek tartalmaznia kell: hús, sok zöldség, és egy kevés szénhidrát. Emiatt (és persze azért, mert finom) elég népszerű, de az utcán vásárolva bizony résen kell lennünk, mert a gyros az egyik legveszélyesebb utcai étel is egyben. Hogy miért, és otthon hogy készíts gyrost, házilag gyártott pitával, itt megtudhatod!

Hirdetés
Limara pékség

Limara pékség

Még mindig maradt a szílveszteri sültbárányból. Tegnap lencsefőzelékkel ettük, biztos ami biztos. Ma a jól bevált pitát vetettem be és nem is kellett csalódnom, pillanatok alatt eltünt a fiúk tányérjáról, na jó, az enyémről is. A hús pedig elfogyott.

Pita készítés házilag

Pita készítés házilag

A múltkoriban feltöltött Gyros-receptemnél említettem, hogy a pitát is házilag készítem. Néhány kedves kis kuktatársam kérésére most közzéteszem ennek a nagyon egyszerű, de nagyszerű pitának a receptjét is. Egyszerű, bárki elkészítheti.

Pita recept

Pita recept

gy vasárnap délután is lehet izgalmas, ha a vacsorát együtt készíti el a család. A gyerekek is élvezni fogják a gyros elkészítését. Ezért is mutatunk be egy olyan pita receptet, amelyet akár otthon is elkészíthet. Eredeti török pita hagyományos összetevőkből. Cukor helyett mézet alkalmazunk, így lesz a pita különleges zamatú.

Schef.hu

Schef.hu

Pita kenyér Görög recept alapján. A recept lefordítása után még tökéletesíteni kellett a mennyiségeket, de végül összeállt. A titokról most lerepül a konyharuha! Hihi. Próbáld ki te is, sikerülni fog biztosan! Ne légy kishitű!

Táncoló fakanál

Táncoló fakanál

Sajnos még nem jártam Görögországban, így nem volt lehetőségem sem megkóstolni az igazi gyrost, sokakhoz hasonlóan csak a magyarországi változatot ismerem, de azt mindig is szerettem. Azt azonban tudom róla, hogy a csípős változat török és nem görög, illetve hogy az árusok sok mindent tesznek bele, ami az eredetiben nincs (pl káposztát)

Tuti menü