Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A szuvláki rövid fa- vagy fémnyársra húzott húsdarabkák elnevezése. A magyar rablóhúsnak nagyjából megfelel, azonban lényeges különbség, hogy a szuvlákira szinte csak húst tűznek, míg a magy - Görög éttermek magazin
részletek »

Rablóhús görög módra - a szuvláki

A görög konyha világhírű. A görög ételek és italok méltán közkedveltek a világ minden táján. Ismerje meg a görög ételeket, elkészítésük módját. Ha lehetősége van rá próbálja ki, és fogyassza egészséggel.
Görög éttermek magazin
Itt vagy: Görög éttermek magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Rablóhús görög módra - a szuvláki
Rablóhús görög módra - a szuvláki
Szuvlaki tál
A szuvláki rövid fa- vagy fémnyársra húzott húsdarabkák elnevezése. A magyar rablóhúsnak nagyjából megfelel, azonban lényeges különbség, hogy a szuvlákira szinte csak húst tűznek, míg a magyar rablóhúsra zöldségeket is szúrnak bőségesen, és nem csak húsból áll.
Az eredeti szuvláki sertéshúsból készül. Ma a korszerű táplálkozási szokások miatt készül borjú- és csirkehúsból egyaránt. A csirkés változatot vékony szalonnarétegbe szokták tekerni, hogy ne száradjon ki a hús. A szuvlákit rendszerint faszénen sütik, de roston is készülhet. Az éttermek a borjú és csirke kivitelt fémrúdon készítik zöldségekkel elválasztva a húskockákat.

A csirke-, sertés- vagy borjúhúst fel kell kockázni. A paprikát, szalonnát, hagymát - ízlés szerint akár paradicsomot is - kockára vagy kisebb darabokra kell vágni. Egy fa pálcikára először a húst, utána a szalonnát, hagymát, paprikát és a többi hozzávalót tetszőleges sorrendben fel kell szúrni, majd megsütni. Ajánlatos kint sütni a szabadban, hogy legyen egy kis finom, füstös íze. A zöldségeket bátran lehet variálni, akár padlizsánt is hozzá lehet adni a recepthez.
Hirdetés

Általában sült burgonyával szokták enni, Erdélyben a rablóhúst musdéllyal (fokhagymamártással) szokták meglocsolni és savanyú uborkával, krumplipürével vagy akár kenyérrel is lehet enni.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - szuvlaki, görög étel,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-13 07:55:49
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü