Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A gírosz egy forgatásos eljárással készített görög húsétel, mely valószínűleg az Oszmán Birodalomból származik. A szó eredeti verziója, a ντονέρ a török döner - Görög éttermek magazin
részletek »

Mindannyiunk kedvence - a Gyros

A görög konyha világhírű. A görög ételek és italok méltán közkedveltek a világ minden táján. Ismerje meg a görög ételeket, elkészítésük módját. Ha lehetősége van rá próbálja ki, és fogyassza egészséggel.
Görög éttermek magazin
Itt vagy: Görög éttermek magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mindannyiunk kedvence - a Gyros
Mindannyiunk kedvence - a Gyros
Gyros készítése
A gírosz egy forgatásos eljárással készített görög húsétel, mely valószínűleg az Oszmán Birodalomból származik. A szó eredeti verziója, a ντονέρ a török döner („forgó”) szóra vezethető vissza, a gírosz ennek a tükörfordítása.
Az ételt gyakran pitában tálalják szendvicsként, ilyenkor különböző zöldségekkel és öntetekkel ízesítik a húst.

A görögöknél többnyire bárány-, marha-, disznó-, vagy csirkehúst használnak az elkészítéshez.

Egy forgó berendezésre rakják a húscsíkokat, és az átsült részeket levágják.

Népszerű feltét a vöröshagyma, paradicsom, kígyóuborka, erős paprika, sült burgonya, és többféle szósz és öntet, mint a dzadzíki.

Magyarországon a görög ízesítéshez hasonlóan szolgálják fel az ételt.


Kiegészülhet különböző savanyúságokkal és öntetekkel, a sült burgonya Athénban és környékén jellemző.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - gyros, giros, görög étel,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-13 07:57:29
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü