Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Görög éttermek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Görög éttermek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: gorogetterem.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
A görög konyha

A görög konyha

A mai görög gasztronómia három jól elkülöníthető 'stílus' keverékeként jött létre. Az első a szárazföldi Görögország konyhakultúrája. A második a szigetvilág gasztronómiai értékeiből ered. A harmadik és talán legösszetettebb az úgynevezett kisázsiai görög konyha.

A gyros nyomában

A gyros nyomában

Nem tudni, a sajnálatos athéni események milyen preferenciamódosulást eredményeztek a szombathelyi polgárok és a görög ízek viszonylatában. Reméljük: semmilyent. A balkáni népek nyílt lángon kreált pecsenyéi még abban a csökevényes, domesztikált, fasztfúd formában is kenterbe verik az összes vérszegény internacionális riválist, amelyekben mi ismerjük őket. Talán csak az ázsiaiak képesek megszorítani őket, ha egyáltalán.

A jó gyros titka

A jó gyros titka

A legtöbb gyroszosnál választani lehet, milyen húsból szeretnénk enni, csirkéből vagy borjúból. Általában a csirkét választjuk, főleg, mert a legtöbb helyen, leginkább a törököknél a borjút nem sütik meg rendesen, nem valami finom, nyers húst amúgy sem szívesen eszünk.

Görög éttermek magazin hírek
Mindannyiunk kedvence - a Gyros
Mindannyiunk kedvence - a Gyros A gírosz egy forgatásos eljárással készített görög húsétel, mely valószínűleg az Oszmán Birodalomból származik. A szó eredeti verziója, a ντονέρ a török döner („forgó”) szóra vezethető vissza, a gírosz ennek a tükörfordítása. Az ételt gyakran pitában tálalják szendvicsként, ilyenkor különböző zöldségekkel és...
Rablóhús görög módra - a szuvláki
Rablóhús görög módra - a szuvláki A szuvláki rövid fa- vagy fémnyársra húzott húsdarabkák elnevezése. A magyar...
Ouzo hatás
Ouzo hatás A mai Görögországban szinte minden városban és faluban megtalálhatóak az...
A nyár rusztikus salátája

A nyár rusztikus salátája

A görög saláta az éppen csőd szélén táncoló Görögország világszerte jól ismert és népszerű salátája. A szocialista időkben a baráti Bulgáriában, s a Balkánon ennek sopszka változatával ismerkedhettek meg a béketábor turistái, hogy aztán ez a saláta északra hatolva az éttermekben is elterjedjen és a kerti partikra is nagy mennyiségben készüljön.

Ali baba

Ali baba

Február 23-án Torkos csütörtök. Idén is szeretettel várunk mindenkit!Torkoskodj a legfinomabb görög ételekből. Kóstold meg az Ali Baba kedvence ételünket! Különlegessége, hogy a hamburger zsemlébe gyros húst teszünk zöldségekkel és sajttal. Fincsi!

Andreas taverna

Andreas taverna

Oldalunkon megtekintheti kínálatunkat, kedvére böngészhet ízletes ételeink illetve kitűnő minőségű boraink között, és elkalandozhat a görög gasztronómia izgalmas tájaira. És ha ezek után kedvet kapott belekóstolni Európa egyik legegészségesebb konyhájának étkeibe, csak egy telefon, és mi asztalára varázsoljuk ínycsiklandozó ebédjét vagy vacsoráját.

Békegyros

Békegyros

Üzletünkben többek között csirkehúsból pitagyrost, hasábburgonyával és salátával bővítve gyros tálat, frissensülteket, töltött húsokat, ropogós csirkeszárnyat, rántotthúst, rántott csirkecombot vagy fokhagymás mustáros pácban érlelt roston sült tarját fogyaszthat.

Bifteki

Bifteki

A bifteki hozzávalói: fél kg darált hús, 4 ek olivaolaj, 1 tojás, 1 kis paradicsom, 2 ek kétszersültmorzsa, 1 ek finom búzadara, 2 ek reszelt Kefalotiri, 1 kis fej hagyma. A paradicsomot megmosom, megtisztítom, kimagozom és finomra vágom, a hagymát megtisztítom és szintén finomra vágom. A darált húst egy tálban a tojással, a paradicsommal, a hagymával, a kétszersültmorzsával, a búzadarával és a sajttal alaposan összegyúrom. A kezemet időnként sörrel nedvesítem. Az egészet lefedve mintegy 4 órára a hűtőbe teszem. A masszából fasírtokat formálok, azokat beolajozom és egy serpenyőben oldalanként mintegy 7-8 percig sütöm. Tzazikival tálalom.

Csinálj otthon gyrost!

Csinálj otthon gyrost!

A Gyros lehet könnyű, diétás étel is, ha kissé lazábban értelmezzük az alapanyagot, és igyekszünk a kalóriákat mellőzni amennyire lehet. Ennek érdekében használjunk csirke, vagy pulykamellet, esetleg csirkecombot, valamint mellőzzük a sült krumplit, és elégedjünk meg a zöldségkörettel. A gyros elkészítése nem kíván sem nagy szakértelmet, sem sok időt, mivel egy otthoni vacsorához nem szükséges 20 kilós hústoronnyal birkóznunk, elég ha előveszünk egy serpenyőt.

Hirdetés
Csirke souflaki

Csirke souflaki

Télvíz idején gondolnunk kell a vitamin bevitelre, ezért most szeretnék egy egyszerű, de igen látványos görög ételt bemutatni. A friss összetevők, ezek harmóniája és az enyhe fűszerezés adja meg az étel 'szerethetőségét'. Azért is osztom meg ezt a receptet, mert nagyon könnyű elkészíteni ezt az ételt.

Dimitrisz pub

Dimitrisz pub

Az étterem ugyan nem kimondottan görög konyhával várja vendégeit, ennek ellenére a hagyományos magyar ételek mellett az étlap tartalmaz görög ételeket, így sok szeretettel várjuk görög, vagy a görög gasztronómiát kedvelő vendégeinket is. Megújult éttermünk az Oktgontól 1 percre lévő csendes mellékutcában helyezkedik el.

Dionysos

Dionysos

Belváros szívében a Belgrád rakparton található éttermünkben várjuk minden kedves vendégünket. Görög éttermünkben mindenki megtalálja a számára megfelelő ízeket. Látogasson el hozzánk, és élvezze a görög ízeket.

Döner ételbár

Döner ételbár

Döner Ételbár Debrecen központjában, a Ségner téren. Óriási adagok, kedvező árak, finom ízek várnak. Látogass el te is a Döner Gyros Ételbárba. Kóstold meg ételeinket, és visszajáró vendég leszel. Szeretettel várunk!

Dr Immun

Dr Immun

A megtisztított paradicsomot, uborkát és zöldpaprikát nagyobb kockákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, majd nagy salátástálban összekeverjük. Az olívaolajat kikeverjük az ecettel, sóval, borssal ízesítjük, majd óvatosan a zöldségekhez adjuk. Megszórjuk fekete olajbogyóval, és harminc percre a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tetejét meghintjük kockára vágott feta sajttal és petrezselyemzölddel.

Egy könnyű görög saláta

Egy könnyű görög saláta

A zöldségeket alaposan megmossuk, a paradicsomokat hosszú cikkekre, a paprikát, azuborkát és a hagymákat karikákra (vastagabb) vágjuk, a saláta leveleit nagyobb darabokra tépkedjük, vágjuk. Az egészet egy salátástálba tesszük. Az újhagymát elkeverjük az ecettel és az olivaolajjal, enyhén megsózzuk, olajbogyót adunk hozzá, a salátára öntjük és óvatosan összekeverjük.

Finom salátareceptek húsok mellé

Finom salátareceptek húsok mellé

Görög saláta: felkockázunk 1 kígyóuborkát, 3 nagy paradicsomot, 2-3 marék olívabogyót, 150-200 gr fetasajtot, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Tzatziki mártással meglocsolva nagyon finom saláta.

Finomat, egészségesen, változatosan

Finomat, egészségesen, változatosan

Egy abszolút favorit saláta. Gyorsan és minden extra fortély nélkül elkészíthető. Fogyaszthatjuk magában, vagy grill húsokhoz köretként. Kitűnő választás, ha vendégeket várunk, mert a görög salátának kifejezetten jót tesz, ha előre elkészítjük, és áll egy kicsit.

Tuti menü