Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Görög konyha képes leírás - Görög éttermek.tlap.hu
részletek »

Görög konyha - Görög éttermek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gorogetterem.tlap.hu » Görög konyha
Keresés
Találatok száma - 5 db
A görög konyha

A görög konyha

A mai görög gasztronómia három jól elkülöníthető 'stílus' keverékeként jött létre. Az első a szárazföldi Görögország konyhakultúrája. A második a szigetvilág gasztronómiai értékeiből ered. A harmadik és talán legösszetettebb az úgynevezett kisázsiai görög konyha.

Görög ízek

Görög ízek

Tengerbe hullott falevél a térképen a Peloponnészosz. Annak tekintették már a régi görögök is. A tenger vizét ezernél is több szigettel szórta meg az időtlen idők óta gigászi vulkánikus erővel munkálkodó természet, északon a zord Olümposzt istenekkel népesítette be a képzelet. Egykor istenek földje, ma vendégszerető embereké, akik a nyáron mindig csillagos ég alatt a görög táj utánozhatatlan színeivel, gasztronómiai kultúrájuk kifinomult ízeivel várják a világ minden tájáról a látogatókat.

Görög sajtok eredete

Görög sajtok eredete

Görögországban a legtöbb sajtot hagyományosan állítják elő. A legnagyobb sajttermelés Észak-Görögországban, illetve az ország hegyvidéki területein zajlik. Annak ellenére, hogy viszonylag kevés állattenyésztővel rendelkezik, Görögország mindig is fontos exportőre volt a sajtoknak. Termékeik között olyan minőségi sajtok találhatók, melyek közül a legtöbb világhírű. A feta, kaseri, kefalograviera, manouri, myzithra, kefalotyri, anthotyro, xynotyri, ladotyri, anevato, batzos, stb. megnevezésű görög sajtok nagy népszerűségre tettek szert a teljes nemzetközi piacon. A sajtkészítés régi hagyománya magába foglalja a legjobb külső bizonyítékot, a görög sajt egészének minőségét.

Görög éttermek magazin hírek
Mindannyiunk kedvence - a Gyros
Mindannyiunk kedvence - a Gyros A gírosz egy forgatásos eljárással készített görög húsétel, mely valószínűleg az Oszmán Birodalomból származik. A szó eredeti verziója, a ντονέρ a török döner („forgó”) szóra vezethető vissza, a gírosz ennek a tükörfordítása. Az ételt gyakran pitában tálalják szendvicsként, ilyenkor különböző zöldségekkel és...
Rablóhús görög módra - a szuvláki
Rablóhús görög módra - a szuvláki A szuvláki rövid fa- vagy fémnyársra húzott húsdarabkák elnevezése. A magyar...
Ouzo hatás
Ouzo hatás A mai Görögországban szinte minden városban és faluban megtalálhatóak az...
Gyros receptje

Gyros receptje

A dietetikus véleménye a következő. Bármilyen furcsa, ez a recept sovány húsból (pl. pulyka, csirke) és nagyon-nagyon kevés olajjal készítve egy ideális fogyókúrás ebéd vagy vacsora szerepét is betöltheti, hiszen tápláló, de nem tartalmaz túl sok energiát.

Ízletes görög konyha

Ízletes görög konyha

Mint a főoldalon láthatod, receptjeinket 28 nagy kategóriába soroltuk. A nagy kategóriákon belül találsz kisebb kategóriákat, melyekre rákattintva a rendszer kilistázza a kategóriába található összes receptet. Ezekre rákattintva megjelenik a hozzávalók listája és a recept is, innentől pedig nincs más dolgod, mint munkára fel, jöhet a főzőcskézés!

Tuti menü