Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Görög ételek, receptek képes leírás - Görög éttermek.tlap.hu
részletek »

Görög ételek, receptek - Görög éttermek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gorogetterem.tlap.hu » Görög ételek, receptek
Keresés
Találatok száma - 11 db
Bifteki

Bifteki

A bifteki hozzávalói: fél kg darált hús, 4 ek olivaolaj, 1 tojás, 1 kis paradicsom, 2 ek kétszersültmorzsa, 1 ek finom búzadara, 2 ek reszelt Kefalotiri, 1 kis fej hagyma. A paradicsomot megmosom, megtisztítom, kimagozom és finomra vágom, a hagymát megtisztítom és szintén finomra vágom. A darált húst egy tálban a tojással, a paradicsommal, a hagymával, a kétszersültmorzsával, a búzadarával és a sajttal alaposan összegyúrom. A kezemet időnként sörrel nedvesítem. Az egészet lefedve mintegy 4 órára a hűtőbe teszem. A masszából fasírtokat formálok, azokat beolajozom és egy serpenyőben oldalanként mintegy 7-8 percig sütöm. Tzazikival tálalom.

Csirke souflaki

Csirke souflaki

Télvíz idején gondolnunk kell a vitamin bevitelre, ezért most szeretnék egy egyszerű, de igen látványos görög ételt bemutatni. A friss összetevők, ezek harmóniája és az enyhe fűszerezés adja meg az étel 'szerethetőségét'. Azért is osztom meg ezt a receptet, mert nagyon könnyű elkészíteni ezt az ételt.

Finom salátareceptek húsok mellé

Finom salátareceptek húsok mellé

Görög saláta: felkockázunk 1 kígyóuborkát, 3 nagy paradicsomot, 2-3 marék olívabogyót, 150-200 gr fetasajtot, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Tzatziki mártással meglocsolva nagyon finom saláta.

Görög éttermek magazin hírek
Mindannyiunk kedvence - a Gyros
Mindannyiunk kedvence - a Gyros A gírosz egy forgatásos eljárással készített görög húsétel, mely valószínűleg az Oszmán Birodalomból származik. A szó eredeti verziója, a ντονέρ a török döner („forgó”) szóra vezethető vissza, a gírosz ennek a tükörfordítása. Az ételt gyakran pitában tálalják szendvicsként, ilyenkor különböző zöldségekkel és...
Rablóhús görög módra - a szuvláki
Rablóhús görög módra - a szuvláki A szuvláki rövid fa- vagy fémnyársra húzott húsdarabkák elnevezése. A magyar...
Ouzo hatás
Ouzo hatás A mai Görögországban szinte minden városban és faluban megtalálhatóak az...
Görög briam

Görög briam

A hagyományos görög konyha remekei a zöldséges egytálételek, melyek közül a briam névre hallgató az egyik legjellegzetesebb és leggyakoribb fogás arrafelé. Hozzávalók: krumpli, cukkini, padlizsán - mindez egy átlagos méretű tepsit kitöltő mennyiségben, nagyjából egyforma arányban, de leginkább krumpli.

Görög grill ételek

Görög grill ételek

Biftekit, azaz a görög fasirtot akkor ettem először, mikor Christos barátom először hívott meg magához a népes családja körében elköltendő vacsorára. Ki kell próbálnod neked is, mert ha ettél még finomat, akkor ez vetekszik vele.

Görög húscipó

Görög húscipó

A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a párolt hagymával és gombával. Zúzott fokhagymával, sóval, pirospaprikával, reszelt citromhéjjal fűszerezzük. A masszát jól összegyúrjuk, felét kiolajozott tepsibe simítjuk. Ráhalmozzuk a kockára vágott feta sajtot, majd beborítjuk a maradék húsmasszával. Vizes kézzel cipóvá formáljuk, olajjal meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük. Hasábburgonyával és salátával kínáljuk.

Húsos muszaka

Húsos muszaka

Így készítsd el. A padlizsánt megmossuk, a szárvégeket levágjuk, vékonyan meghámozzuk, 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. Egy órára erősen besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja. A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, karikára vágjuk. A paradicsomot megmossuk, domború felén keresztirányban bevágjuk a héját. 1-2 percre forró vízbe merítjük, majd azonnal hideg vízbe, könnyedén lehántjuk a héját. Három paradicsomot felkarikázunk, a maradékot felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk. olvasd tovább a honlapon!

Souflaki csirkéből

Souflaki csirkéből

Nyaralás alatt kerültünk ezzel is közelebbi kapcsolatba, Évinek nagy kedvence volt. Olyan, mint nálunk a rablóhús. Ahogy olvasgattam eredetileg bárányból készítették, de sertéssel, marhával, csirkével is működik. A kevésbé rizikós csirke mellett döntöttem márcsak az egyszerűség kedvéért is. Még az augusztusi utolsó meleg napok egyikén ugrottam le vidkére Ricsi haveromoz egy kis kajakozással egybekötött ivós evős napra, aznap estére sikerült összehozni.

Sült paprika feta sajttal

Sült paprika feta sajttal

Egy gyors, könnyű ebéd, vacsi, praktikus, mutatós és isteni, és egészséges is. Tulajdonképpen bonyolultnak néz ki, pedig elmondhatatlanul egyszerű, egy nappal előtte elő lehet (sőt lehetőség szerint kell) készíteni, tehát semmi nem marad utolsó percre mint összerakni az egyes elemeket. Akár egy sima hétköznapi vacsorára, ill ebédre is szuper, de borzasztó hálás fogás vendégségre vagy partira előételnek vagy svédasztal részeként, ráadásul nagyon dekoratív. Itt a trükk a paprika grillezése. Higgyétek el, ezt egyszerűen képtelenség elrontani.

Hirdetés
Töltött szőlőlevél

Töltött szőlőlevél

Görögök, törökök és más balkáni népek kedvelt étele a dolma, a töltött szőlőlevél. Érdemes megkóstolni a finomságot, szüreti idényben kihagyhatatlan. Eredeti görög szüreti recept. A szőlőlevél A-vitaminban és kalciumban gazdag, ezért egészséges.

Tzatziki saláta recept

Tzatziki saláta recept

A Tzatziki-t salátaként tartjuk számon, a görögök előételként fogyasztják. Más előételekkel, vagy pirítóssal, kétszersülttel is fogyasztható. Elkészítési idő 20 perc. Megéri minden fáradtság, ráadásul egészséges.

Tuti menü