Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Görög édességek képes leírás - Görög éttermek.tlap.hu
részletek »

Görög édességek - Görög éttermek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gorogetterem.tlap.hu » Görög édességek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Galato

Galato

A galato tejeset jelent görögül. Ezért a tejes, de a piteség kicsit suta fordítás, mert a galatopita nem pite, hanem levelestésztás édesség Göröghonban, amit úgy csomagolnak, hogy útközben ugyanúgy eszegethesd, mint a gyrost. Ráadásul valami isteni!

Grocceni

Grocceni

Ha már idelátogattál a görög oldalakra, tanulj meg néhány szót, kifejezést görögül. A lap profiljából eredően természetesen a gasztronómia körül forog a világ. Ami nekünk magyaroknak a 'Töltött káposzta', az a görögöknél a 'Dolmades', azaz a töltött szőlőlevél. Ezt sokféleképpen készítik és a főételként tálalt meleg dolmades mellett létezik a hideg apró, előételként tálalt verziója is. Ez aztán kiválóan megfelel a görög italok (Ouzo, Metaxa, Retsina) korcsolyájakénént is.

Meggyes csokoládés sütemény

Meggyes csokoládés sütemény

A lényege a sütinek, hogy készítettem egy csokis kevert tésztát, ezt beleöntöttem egy tepsibe, megraktam bőven magozott, levét kieresztett meggyel, majd lekentem tojásfehérje habbal. Nekem kicsit túl nehéznek tűnik a csoki miatt, de vendégeim és családom szerint nagyon finom. Én nem vagyok mérvadó, mert nem nagyon szeretem a krémes, csokis, nehéz süteményeket. A meggy íze eléggé elvesztődik a csoki miatt, így jól meg lehet pakolni a süteményt meggyel.

Görög éttermek magazin hírek
Mindannyiunk kedvence - a Gyros
Mindannyiunk kedvence - a Gyros A gírosz egy forgatásos eljárással készített görög húsétel, mely valószínűleg az Oszmán Birodalomból származik. A szó eredeti verziója, a ντονέρ a török döner („forgó”) szóra vezethető vissza, a gírosz ennek a tükörfordítása. Az ételt gyakran pitában tálalják szendvicsként, ilyenkor különböző zöldségekkel és...
Rablóhús görög módra - a szuvláki
Rablóhús görög módra - a szuvláki A szuvláki rövid fa- vagy fémnyársra húzott húsdarabkák elnevezése. A magyar...
Ouzo hatás
Ouzo hatás A mai Görögországban szinte minden városban és faluban megtalálhatóak az...
Melomakarono

Melomakarono

Miután minden sütemény jó puha és szirupos (több tálat is használunk erre, vagy egyenként merítjük őket a szirupos lábosba pár percig), halmot rakunk belőlük egy díszes tálcán, de úgy hogy minden süteménysort bőven megszórjuk a fahéjas diókeverékkel. Fóliával letakarva tároljuk akár hetekig, hogy ne száradjon ki. Akinek türelme van, minden melomakaronoba rejthet egy fél diót is.

Pastelli

Pastelli

Tradicionális görög édesség, ami szinte semmilyen ünnepről nem maradhatott el. Mára már nagy mennyiségben gyártják iparilag is, itt - ott feltűnik a hazai boltok polcain is. Mint oly sok mindent, ezt is nyugodtan megcsinálhatjuk odahaza, és meg fogunk lepődni mennyire nem bonyolult.

Tuti menü